La nedadora catalana repetirà especialitat en el Mundial de Barcelona 2013

Moments abans de la sortida, la catalana es preparara per la cursa / Font: Elpuntavui.cat

londres 2012

Publicat el 10/ago/12 per Carme Reverte

Poc després de disputar la prova de 10 quilòmetres en Aigües Obertes al llac de Hyde Park (Londres), la nadadora resident a Sant Cugat, Érika Villaécija, ja pensa en el Mundial que tindrà lloc a Barcelona l'estiu vinent. La catalana assegura que de mantenir la progressió algun dia arribarà a les medalles. Villaécija ha afegit que marxa dels Jocs Olímpics de Londres amb 'la lliçó ben apresa'.

La nedadora del CAR ha fet balanç després d'una dura prova com la marató en Aigües Obertes on s'ha classificat vuitena i ha obtingut diploma olímpic. L'objectiu era estar entre les 10 primeres, però per això va haver de patir. La fondista catalana del CN Sant Andreu va fer un temps de 1.58.49,5 a 1 minut i 11 segons de la campiona l'hongaresa Eva Risztov que arribava a la meta amb un temps de 1.57.38,2.

Després de la prova, Erika Villaécija ha manifestat, en declaracions que recull la web de la Federació Espanyola de Natació que 'ha intentat seguir el que tenia planejat, però sobre la cinquena volta s'ha trencat el grup i jo no l'he pogut seguir. En el moment del tall em sentia fatal'. Villaécija ha afegit que 'ha estat molt dura, no només pel ritme, sinó perquè tothom volia estar al davant i hi ha hagut molts cops. En els cops i l'afany per guanyar la posició s'ha notat que eren unos Jocs Olímpics".

Després del Jocs, la nedadora del CAR es planteja la seva participació en el Mundial que tindrà lloc l'estiu vinent a Barcelona i explica que 'el meu objectiu ara és combinar les dues proves, 800 lliures i 10 quilòmetres a Barcelona 2013. De Londres em porto la lliçó ben apresa. S'ha de tenir el cap més fred, regular una mica més i, suposo, que tenir més experiència a l'hora de veure els canvis de ritme de la gent. Dels tres mundials i Jocs que he fet he quedat 10a, 9a i 8a, així que si tot segueix igual, algun dia arribaré a les les medalles'.